Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

Prodlužovačku čeho? :-)

0 0
možnosti
MB

Zajeden z nejlepších snímků považuji - Chilkootský průsmyk, kde tisíce zlatokopů se derou za tím svým Bude lépe! Riskují své životy - Vlky počínaje a bandity konče. Ti moudřejší setrvají v městečku. Zřídí prodejny lopat, krčmy - nevěstince. Vyplatilo se! Šílenci přicházejí a zlaté valouny jim sami na pult kladou! Pak se to ještě vylepšilo! Zřídila se EET a začaly vydávat Stravenky! = Žádnou hodnotu to nenese, nicméně na tom dobře vydělávat! I předseda Odborů zlatokopů, je pro jejich zachování. Ten těžič zlata - podobně jako dnešní OSVČ, žádnou stravenku sice nemá - Ale poměrně Středulovitě ze systému jakési provize zase tečou! Ten motiv je tam furt - Nepracuj, neriskuj - Pečuj o blaho těch druhých ! ... :-)

2 0
možnosti
Foto

No, OSVČ může s náklady taky ledacos provést, minimálně pokud jde o cesty do práce (to zase zaměstnanci nemůžou).

Stát do stravenek "investuje" jedině to, že příspěvek zaměstnavatele (max. 55% ceny stravenky) je pro zaměstnavatele náklad (tedy pro zaměstnance nezdaněné a nepojištěné peníze). Ale je tam ta spoluúčast (nejméně 45%) a účelové určení (potraviny - to možná lze nějak obejít, ale ne úplně snadno ani legálně).

A teď to nejdůležitější: proč ministryně za ANO přejala nápad jejich arcinepřítele Kalouska?

Středulovi nevěřím nos mezi očima, ale Schillerové ani ty oči.

Nabízím jednoduché vysvětlení:

1. krok je převedení slevy na stravu do mzdy

2. zjistí se, že jednak do toho šlo mnohem víc zaměstnavatelů (tedy objem nezdaněných peněz stoupl) a navíc tato sleva už není účelově vázána, takže

3. zrušíme tu slevu a stát získá další daně (když ty miliardy, co se válí na ulici, Babičš jaksi nenašel a EET má větší náklady než výnosy, tak aspoň tady nějaké daně navíc vydolujeme).

Alternativa kroku 3: krachující stravenkové firmy skoupí Agrofert a aby se vrátila kontrola účelu slevy, obnoví se stravenky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 200
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1657x
Narodil jsem se jako doktor přírodních věd v rodině strojního inženýra. Dětství jsem strávil doma. Po studiích jsem pracoval v různých zaměstnáních. Nyní si užívám odpočinku a občas něco napíšu. Tak jako mnozí, vydal jsem již mnoho knih. Namátkou Tučňákovy příhody I, Tučňákovy příhody II atd., ale všechny jsou rozebrány, takže nemá cenu je shánět.

S omezenou množinou gramatických pravidel a neomezenou množinou pojmů (vynalézám nová slova) jsem schopen utvořit nekonečné množství vět včetně těch, které nikdo nikdy předtím nenapsal.

Rád přijedu na besedu či čtení, bude-li to podpořeno řízkem nebo koláči s kávou. Čtení probíhá tak, že příchozím jsou rozdány výtisky mého článku, knihy atd., já se posadím a jím, zatímco diváci čtou. Nahlas. Všichni. Najednou.